Nadometna stikala

IZ BAKELITA IN DUROPLASTA

DOBRO JE VEDETI

Uporabljeni materiali porcelan, bakelit in duroplast imajo dolgo tradicijo, so izolanti in so kos tudi bistveno višji napetosti, prenesejo toploto in ogenj precej dlje od povprečja in so zelo odporni na močnejše strese (šok in praske), prav tako pa jih je mogoče enostavno negovati z domačimi čistili. Njihova prednost je, da se ne spremenijo in dolgoročno gledano, njihova barva ne izginja in ne porumeni.

Serija nadometnih stikal iz bakelita in duroplasta

Kot dopolnitev preizkušenih preklopnih sistemov vam ponujamo tudi stikala in vtičnice za montažo na omet, iz bakelita in belega duroplasta. Med letoma 1890 in okoli 1920, je bila ta vrsta električne inštalacije na splošno običajna, danes jih zaradi svojih tehničnih prednosti še vedno uporabljajo na nekaterih področjih, gospodarskih obratih in še marsikje doma v kleteh ali garaži.

Bakelit je idealen material za električne namene, je  težji od sodobnih materialov, na dotik in tudi vizualno deluje precej bolj ugodno. Ni ga mogoče obdelati z brizganjem, ampak samo v “matrici-kalupu”, v katerem je surova zmes neposredno izpostavljena velikem pritisku in vročini.

Omogoča enostaven pregled linij inštalacije, hitro odpravljanje težav in popolnoma nemoteno zamenjavo delov cevi, kot tudi enostavno širitev sistema. S skrito napeljavo kablov za površinsko montažo stikal in vtičnic nudi veliko prednost.  Zato se ponuja povsod, kjer namestitev zaradi strukturnih razlogov (ohranjanje mavčne stene, beton, itd.) poteka na steni – ne glede na to, ali so inštalacijske linije tudi na ometu ali v steni. Dve luknjici zadostujeta za trdno prileganje.

Dobavljivo kot samostojna enota

Nadometni stikalni elementi in mere za montažo

Celoten program nadometnih stikal iz bakelita najdete v naši trgovini

trgovina tinki