Svetila

RETRO SVETILA

Svetila - najpomembnejši faktor za prijeten ambient

Posamezni retro elementi se odlično podajo v moderni interjer. Dekorativni elementi iz preteklosti v modernem stanovanju lahko delujejo prav osvežujoče. Retro slog se namreč vrača v sodobni dekor.  Z umestit­vijo svetil in luči v svoj dom lahko na enostaven način poskrbite za retro poudarke, ki vaš dom naredijo igriv in prijetnejši za bivanje.

Stropna svetilka - keramika

Luči iz Vidma

Udine, ena izmed starih beneških pokrajin, ima bogata nahajališča krede, marmorja, gline, kaolina..  zaradi česar je eno najpomembnejših krajev keramične industrije v Evropi.

Stara delavnica v Rivignanu, Ceramiche Fabbro, proizvaja te luči poleg številnih drugih umetniških in praktičnih predmetov.

Ta stropna stropna svetila so namenjene za uporabo v zaprtih prostorih. Naravni beli keramičen krožnik  Ø 42 cm, keramična stropna rozeta z medeninastim držalom. Krožnik držijo trije vijaki z vijačno glavo. Višina 10,5 cm, Kovinsko grlo E 27  (največ 60 W), Teža 1,94 kg.

Stenska svetilka - keramika

Luči iz Vidma

Prav tako tudi ta svetilka prihaja iz Vidma – Udine

Udine, ena izmed starih beneških pokrajin, ima bogata nahajališča krede, marmorja, gline, kaolina..  zaradi česar je eno najpomembnejših krajev keramične industrije v Evropi.

Stara delavnica v Rivignanu, Ceramiche Fabbro, proizvaja te luči poleg številnih drugih umetniških in praktičnih predmetov iz keramike.

Tudi ta stenska luč je namenjena za uporabo v zaprtih prostorih. Senčnik-krožnik  Ø 24 cm  je narejen iz jeklene pločevine, črna zunanjost in znotraj v beli barvi.  Rozeta stenska in držalo senčnika je iz keramike. Višina 11,5 cm, Kovinsko grlo E 27  (največ 75 W), Teža 740 g.

Edinstven Retro dotik

Jumo

Visoko kvalitetna svetilka iz bakelita je sodobno dizajniran klasičen model namizne svetilke. Prvotno zasnovan v Franciji leta 1945 s strani Société Nouvelle in nosi ime JUMO.

Zahvaljujoč vsestranskosti te tri-delne svetilke, se lahko osvetlitev nastavi v poljubnem položaju do višine 41 cm. Roke in sklepi so izdelani iz medenine ter zagotavljajo dolgoletno, kvalitetno osvetlitev. Svetilka je sestavljena ročno iz 70 ločenih delov.

Svetilka Jumo je absolutno idealna za osvetlitev pisalne mize, recimo v dnevni sobi.

Razveseljuje z funkcionalnostjo in visokokakovostnimi materiali, kot so lepo oblikovano ohišje iz Bakelita in medenine.

Robustna svetilka JUMO tehta 1,3 kg.

Lindner - funkcionalne luči

Funkcionalna svetila so našla novi dom

Obstajata dva razloga, zakaj se tako pogosto uporabljajo Lindnerjeva svetila: najprej zaradi njihove visoke odpornosti in zelo dolge življenjske dobe; Drugič, zaradi svojih odličnih možnosti namestitve kot diskretni, čisti svetlobni vir. Izdelujejo jih že od 1940-ih, kar zagotavlja ustrezno kvaliteto in osvetlitev arhitektonskih osnovnih delov, prilagojenih posamezni sobi.

Te stare različice so oživele svojo nekdanjo priljubljenost, tudi izven ostrih industrijskih okolij. Proizvajajo dobro in jasno svetlobo na podstrešjih, hodnikih, konferenčnih dvoranah in muzejih ter v velikih sprejemnih sobah, dvoranah in čakalnih površinah. Dokazano primerna tudi na stopniščih, v povezovalnih prehodih in kleteh, kopalnicah in garažah, uporabo na prostem, v dvoranah in skladiščih.

Funkcijske luči Lindner sestavljajo porcelanska podlaga s keramičnimi vložki. Izolacijsko steklo je privito na to podlago. Med podnožjem in steklom je gumijasto tesnilo. Primerne luči za zahtevne kupce.

Zunanje svetilke iz Švedske

Medenina in jeklo

Celo dobra zunanje svetila pogosto ustvarjajo precej dolgočasen, monoton vtis. Ponujamo vam lepo alternativo: talna ali stenska svetila s posameznimi komponentami, ki jih je mogoče kombinirati, da ustvarijo različne inačice. Svetilke prihajajo iz Švedske in spominjajo na njihove prvotne pomorske aplikacije. Vse komponente nudijo vrhunsko kakovost, oblikovanje in elektrotehniko.

Stebričke, stenske ročice in osnovne plošče / stenske plošče se lahko kombinirajo z različnimi sestavnimi deli, ki so na voljo za izdelavo širokega nabora različnih svetlobnih elementov: iz medenine ali kromirane medenine, s senco ali brez nje (v primeru stene) – montažna oprema – viseča ali pokončna.

Težo svetila prinaša kakovost izdelave. Telo  je sestavljeno iz trde plošče debeline 5 mm in enako trdnega vijačnega litega medeninastega obroča. Njegova površina ima tipično surovo teksturo iz lite kovine, ki izžareva poseben čar, ko jo prižgemo.

Dolga življenjska doba. Odporne na vandalizem, vremenske vplive, brez vzdrževanja.

Ali ste pripravljeni na Retro slog ? Prepričajte se ..

Obisk trgovine