Stikala iz duroplasta

TUDI BELI BAKELIT

DOBRO JE VEDETI

Uporabljeni materiali porcelan, bakelit in duroplasti imajo dolgo tradicijo, so izolanti in so kos tudi bistveno višji napetosti, prenesejo toploto in ogenj precej dlje od povprečja in so zelo odporni na močnejše strese (šok in praske), prav tako pa jih je mogoče enostavno negovati z domačimi čistili. Njihova prednost je, da se ne spremenijo in dolgoročno gledano, njihova barva ne izginja in ne porumeni.

SERIJA PODMETNIH STIKAL IZ DUROPLASTA

Duroplast stikala, tretja serija kot dopolnilo serijama iz porcelana in bakelita. Tehnično ustreza črni seriji iz bakelita, vendar pa je v beli barvi, ki je priljubljena pri sodobnih stikalih in hkrati nudi nizkocenovno alternativo seriji stikal iz porcelana. Vse pokrivne plošče (okvirji), stikalni gumbi in izhodni elementi v novi seriji so narejeni iz duroplasta v svetlo beli barvi.

Trdi, steklasti polimerni material – duroplast se ne topi pri izpostavljanju vročini in ima visoko termomehansko moč. Iz njega so med drugim izdelane gasilske čelade. Šele v šestdesetih letih so uspeli razviti metode za obdelavo duroplastov tako, da so bili primereni za injekcijsko brizganje snovi v izdelane kalupe. Duroplast je prava izbira za stroškovno učinkovite električne proizvode v svetlejših barvah.

Notranji stikalni elementi so iz keramike. Nemško podjetje že od leta 1910 izdeluje električne komponente za ladjedelništvo in industrijo – z drugimi besedami, za aplikacije, kjer sta zanesljivost in trajnost zelo pomembna. Keramični stikalni mehanizem zagotavlja stalni stik ne glede na vrtilno hitrost. Preklapljanje je zvočno prijetno, hkrati pa zmanjša obrabo, saj mehanizem preprečuje izsuševanje, ki bi sčasoma poškodovalo stike.

Stikala in vtičnice so v skladu z varnostnimi predpisi VDE. Sistem  termo-duroplast stikal je proizveden natanko na enak način kot  sistem stikal iz bakelita, v enakih oblikah in na istih strojih

Dobavljivo kot modularno-sestavljivi sistem  –  element (stikalo, vtičnica…) + okvir (enojni, dvojni…) posebej.

Nekaj sistemov stikalnih elementov iz duroplasta (samostojni, modularni)

Ker so stikala in vtičnice iz  duroplasta dobavljive brez okrasnega okvirja-pokrova, jih je mogoče kombinirati kot sistem, ki ponuja samostojne enojne okvirje in okrogle okvirje za modularno sestavo stikalnih elementov v nizu, vodoravno ali navpično. Prav tako ponujamo tudi kvadratne samostojne okvirje, okvirji so omejeni na max. štiri enote.

Vse pokrivne plošče, stikalni gumbi in izhodni elementi v tej seriji so narejeni iz svetlo belega duroplasta.

Barva:  svetlo bela

Posebni okvir je potreben za zatemnilnik, anteno, telefon, podatkovno in audio vtičnico.  To je okvir z nekoliko večjim notranjim premerom zato je treba paziti pri naročanju.

Modularni sistem okirjev je zasnovan kot zunanji del stikala in je uporaben v mnogih kombinacijah, je v skladu s standardi razdalj pri montaži in se lahko uporabi v že izdelanih projektih. Vtičnice so na razpolago z otroško zaščito ali brez.

 

Stikalne elemente iz duroplasta lahko uporabite tudi v modularnem sistemu steklenih okvirjev, na številnih podlagah.

Kompleten program stikal iz duroplasta najdete v naši trgovini

trgovina tinki