Splošni pogoji

Svetila Tinki & Retro trgovina Tinki

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

1. Splošni pogoji uporabe

Namen teh splošnih pogojev uporabe je določiti pogoje uporabe spletnega mesta Retro trgovina Tinki in Svetila Tinki na spletišču (spletnem mestu) Tinki domene www.svetilka-dom.si, ki združuje dve spletni strani. Poleg Retro trgovina Tinki (kot poddomeno), še spletno stran, Svetila Tinki. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije in veljajo za vse obiskovalce in / ali uporabnike spletnega mesta in povezanih spletnih strani.

 

2. Spletišče (spletno mesto) Tinki na domeni; www.svetilka-dom.si

Združuje spletno stran Retro trgovina Tinki, ki je dostopna na svetovnem spletu na www.trgovina.svetilka-dom.si in spletno stran Svetila Tinki, ki je dostopna na svetovnem spletu na www.svetilka-dom.si/tinki-svetila.

Avtor prispevov, slik in lastnik avtorskih pravic je Tilen Šenk.

 

3. Določitev pomembnih pojmov

3.1 Lastnik

Lastnik spletnega mesta Retro trgovina Tinki in Svetila Tinki je TINKI, prodaja raznovrstnih izdelkov Tilen Šenk s.p., Trnjava 6 1225 Lukovica.

3.2 Upravljalec

Upravljalec osebnih podatkov ali preprosto “upravljalec” je v teh splošnih pogojih podjetje TINKI, prodaja raznovrstnih izdelkov Tilen Šenk s.p., Trnjava 6 1225 Lukovica.

3.3 Obdelovalec

Obdelovalec osebnih podatkov je podjetje, ki upravljalcu omogoča uporabo platforme za pošiljanje mesečnih obvestil o novih objavah.

3.4 Obiskovalec

Obiskovalec spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče spletno trgovino, Retro trgovina Tinki ali Svetila Tinki.

3.5 Naročnik na novice ali obvestila

Naročnik na novice ali obvestila oziroma preprosto “naročnik” je vsaka oseba, ki se s postopkom izpolnitve namenskega obrazca naroči na prejemanje mesečnih novic, obvestil o novih objavah in drugih novostih.

3.6 Kupec

Kupec je vsaka fizična ali pravna oseba, ki na spletni strani Retro trgovina Tinki ali Svetila Tinki opravi nakup enega ali več izdelkov.

3.7 Uporabnik

Uporabnik spletnega mesta zajema tako obiskovalca spletnega mesta, naročnika na novice ali obvestila ter kupca.

 

4. Sprejem splošnih pogojev

Z uporabo spletnega mesta Retro trgovina Tinki ali Svetila Tinki obiskovalec sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 

5. Omejitev odgovornosti

Upravljavec se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati točne in ažurne podatke, vendar uporabnika opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost oziroma ažurnost. Upravljavec prav tako ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov.

Upravljavec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti upravljavec, niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletišča, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali odstrani vsebino teh spletnih strani, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Uporabniki objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost.

Tako upravljalec kot tudi lastnik tega spletišča in spletne trgovine ne prevzemata nikakršne odgovornosti za morebitne posledice ali škodo, nastalo ob nepravilnem, nestrokovnem in nemarnem rokovanju z izdelki kupljenimi v spletni trgovini, Retro trgovina Tinki ali Svetila Tinki.

Uporabnike pozivamo, da se pred uporabo izdelkov posvetujejo z strokovno osebo ali servisom. Še bolje, da prepustijo ravnanje in montažo izdelkov, strokovni osebi ali podjetju Tinki, ki ima iskušnje, v izogib neželenim poslidicam nestrokovnega ravnanja.

 

6. Avtorske pravice

Vsebina spletišča je avtorsko delo, katere imetnik avtorskih pravic je Tilen Šenk, in kot taka je predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. V avtorskopravno in z drugimi pravicami intelektualne lastnine varovano vsebino spada poleg besedila in podatkov tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če v to avtorica ali upravljavec izrecno dovoli v pisni obliki. Če uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljavcu, brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravic in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

 

7. Spremembe splošnih pogojev

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev za uporabnike spletnega portala.

 

Zadnja sprememba: 28. 11. 2018