Stikala iz porcelana

PRERAČUNLJIVOST NAMESTO LUKSUZA ..

Dobro je vedeti

Uporabljeni materiali porcelan, bakelit in duroplast imajo dolgo tradicijo, so izolanti in so kos tudi bistveno višji napetosti, prenesejo toploto in ogenj precej dlje od povprečja in so zelo odporni na močnejše strese (šok in praske), prav tako pa jih je mogoče enostavno negovati z domačimi čistili. Njihova prednost je, da se ne spremenijo in dolgoročno gledano, njihova barva ne izginja in ne porumeni.

Sijaj podometnih stikal iz porcelana

Težko je razumeti zakaj današnji material iz porcelana za električne stikalne sisteme, običajno najdemo le v industrijski rabi. To dejstvo lahko razloži le prevladujoča poslovna miselnost “več, hitrejše in cenejše”.

Iz tega privlačnega materiala so za stikala iz naše ponudbe, izdelani tudi stikalni deli in ohišja, ki poleg svojih estetskih lastnosti vsebujejo oprijemljive tehnične prednosti. Porcelan je tudi izreden izolant z oprijemljivo težo.

Lep material, neuničljiv in enostaven za čiščenje, gladek, steklen izgled, robusten, najboljša izbira. Ne le zaradi svojih estetskih lastnosti, ampak tudi zaradi svojih inherentnih (neločljivo povezanih) tehničnih lastnostih: je dielektrično odporen, odporen proti staranju in izredne trdote, lahko prenese ogenj in  toploto in tako izpolnjuje pomembno funkcijo v zvezi s preprečevanjem izgub.

Rezultat – sistem stikal iz porcelana: je funkcionalen (zaradi tehnično dodelanega notranjega-preklopnega dela stikala), kot tudi vrhunsko estetsko oblikovan in to na tri načine: vizualno, haptično (daje možnost dojemanja v treh razsežnostih) in tudi akustično.

Izdelano za desetletja uporabe.

Dobavljivo samo kot modularno-sestavljivi program stikal  –  torej element (stikalo, vtičnica…) + okvir (enojni, dvojni…) posebej.

V novejšem času se proizvajalci tehničnih porcelanov trudijo in iščejo nova področja za uporabo svoje visoko razvite spretnosti. V stikalni tehniki, ki vam jo ponujamo je porcelan iz Vestfalije in proizvajalec elektrotehničnega porcelana iz Turingije. Rezultat je ta sistem porcelanastih stikal: funkcionalen in prijeten je na tri načine: na oko, na dotik in na uho (zahvaljujoč prijetnemu “klacku” zvoku stikala).

 STIKALNI ELEMENTI IZ PORCELANA

 

MODULARNI SISTEM STIKAL

 

Alt Text

Okvir  enojni, dvojni ali več kot modularni sistem.

Pri razvoju  sistema stikal iz  porcelana smo postavili poseben poudarek na skladnosti posameznih delov. Stikala in vtičnice so brez zunanjega okirja. Sistem ponuja enojne in dvojne okvirje kot celoto ter modularni sestavljivi program z več kombinacijami različnih ali enakih elementov v nizu (število elementov neomejeno).

Izjema so elementi za: anteno, telefon, podatke in audio.  To je okvir z nekoliko večjim notranjim premerom zato je treba paziti pri naročanju. Modularni sistem okirjev je zasnovan kot zunanji del stikala in je uporaben v mnogih kombinacijah, je v skladu s standardi razdalj pri montaži in se lahko uporabi v že izdelanih projektih. Vtičnice so na razpolago z otroško zaščito ali brez.

Vsi porcelanski deli izvirajo iz Schierschnitz v Turingiji, kjer se proizvaja elektrotehnični porcelan že od leta 1913. Porcelan v stikalih – tip C 110, izpolnjuje tudi standarde opredeljene v DIN VDE 0335, del 3. Vsa stikala in vtičnice ustrezajo varnostnim predpisom združenja VDE za električne, elektronske in informacijske tehnologije.

Kompletno izbiro stikalnih elementov iz porcelana najdete v naši trgovini

Trgovina Tinki